Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Το Protelos® είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της σοβαρής οστεοπόρωσης: - σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, - σε ενήλικες άνδρες, με υψηλό κίνδυνο κατάγματος, για τους οποίους δεν είναι δυνατή άλλη εναλλακτική θεραπεία. Σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, το strontium ranelate μειώνει τον κίνδυνο σπονδυλικών καταγμάτων και καταγμάτων ισχίου.

Η εταιρία Les Laboratoires Servier ανακοίνωσε ότι η διάθεση του Protelos® (ρανελικό στρόντιο 2gr) θα διακοπεί σε παγκόσμιο επίπεδο, τον Αύγουστο του 2017. 


Η απόφαση σχετίζεται με την περιορισμένη χρήση του και τη συνεχιζόμενη σε παγκόσμιο επίπεδο πτωτική τάση στην εισαγωγή νέων ασθενών σε θεραπεία με Protelos®


Η εταιρεία προτρέπει τους γιατρούς να ξεκινήσουν τη διερεύνηση εναλλακτικών επιλογών θεραπείας για τους ασθενείς σας, ενώ δεν θα πρέπει να ξεκινήσουν αγωγή με Protelos σε νέους ασθενείς. 



Επίσης η εταιρεία σε συνεργασία με διανομείς θα διασφαλίσει ότι το φάρμακο θα είναι 
διαθέσιμο στους ασθενείς για τους επόμενους μήνες, έτσι ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος στους ιατρούς για να προχωρήσουν σε προσαρμογή της θεραπείας.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες κανονιστικές διαδικασίες,
η κυκλοφορία του Protelos® μπορεί να διακοπεί χωρίς να είναι απαραίτητη η λήψη ειδικού μέτρου,...πηγη..medlabnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

      Ευχές του Προέδρου του ΠΦΣ, κ. Απόστολου Βαλτά, για την νέα χρονιά